2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tokió lett az ínyencek fővárosa

2007. november 19. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Tokió több csillagot kapott, mint bármely más világváros a Michelin autógumigyár híres éttermi útmutatójának legújabb kiadásában. A Michelin öt szakértője több mint egy éven át járta Tokió éttermeit, és úgy találta, hogy nyolc étterem érdemli meg az irigylésre méltó három csillagot a városban. A nyolcból ötben főznek japán ínyencségeket, háromban pedig francia étkeket.


"Meglepődtünk az itteni konyha magas színvonalán, nemcsak azon, ahogy a japánok francia ételeket készítik, hanem a japán különlegességeken is" - mondta az útmutató főszerkesztője, Jean-Luc Naret.
Huszonöt tokiói étterem két csillagot kapott, 117 pedig egyet. Összehasonlításképpen Nagy-Britanniában például mindössze három étterem kapott három csillagot, és 12 érdemelte ki a kettőt.

Többen kételyeiknek adtak hangot az értékeléssel szemben, mondván, az európaiak nem érthetnek igazán a japán ételekhez, ám az öttagú szakértői gárdából ketten japánok voltak. A Michelin első éttermi kalauza 1900-ban jelent meg, s a csillagos értékelőrendszert az 1920-as években vezették be. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS