2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétvégén indul a nemzetközi könyvvásár Marosvásárhelyen

2007. november 06. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

Tizenharmadszorra rendezi meg Marosvásárhelyen a Romániai Magyar Könyves Céh november 8. és 10. között a nemzetközi könyvvásárt. A hagyományosan marosvásárhelyi nemzeti színház előcsarnokában helyet kapó rendezvény ezúttal egybeesik az Alter-Native nemzetközi rövidfilm fesztivállal, melynek színhelye ugyancsak a színház épülete.

A könyvvásárra a szervezők 34 kiadó és kereskedőcéget várnak, köztük a magyarországi Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületét, amely a magyarországi könyvkiadóknak fenntartott magyar nemzeti standon állít ki – számolt be a rendezvény részleteiről az Erdély FM-nek Káli Király, a rendezvény szervezője.

A szervező szerint, szinte minden erdélyi kiadó a hétvégén megtartandó könyvvásárra időzítette új könyveinek megjelentetését.

A könyvvásárnak csütörtöktől szombatig különféle járulékos programjai is lesznek: irodalmi est magyarországi szerzők részvételével, író-olvasótalálkozók, könyvbemutatók, melyek szintén a közönséggel való kapcsolatteremtést szolgálják.

A szakember a könyvek iránti kereslet kapcsán még elmondta: soha ilyen közel nem állt az összeomláshoz az erdélyi könyvkiadás, mivel nagyon visszaesett a könyvek iránti kereslet, ezáltal a forgalom is lecsökkent, a kiadóknak pedig minden eddig befektetett pénzük nagy része az eladatlan készletekben áll. (erdély fm/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS