2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harci kakasokat vettek védőőrizetbe

2007. október 16. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Amerika történelmének legnagyobb kakasfogását hajtották végre a hatóságok a hét végén San Diegóban, amikor két illegális harci kakas kiképzőközpontra lecsapva több mint ötezer szárnyast koboztak el.

Az ügynökök a San Diego körzetében fekvő Otay Mesa ipari terület egyik birtokán 4400, egy másik, közelben lévő telepen pedig további több száz baromfit vettek "védőőrizetbe" szombaton.

Hat éve a 2,8 hektáros birtokon 2500 szárnyast foglaltak le, ami akkor szintén "csúcsdöntő csirkefogásnak" számított.

A kiképző baromfitelepeket főként Fülöp-szigetekiek tartották fent és működtették. Az illetékesek ötven kakasviadal-szervezéssel gyanúsított vádlott ellen indítottak eljárást, ötvenen azonban még szökésben vannak.

Az illegális állatviadal és állatkínzás miatt akár egyéves szabadságvesztésre és ötezer dolláros pénzbüntetésre is ítélheti őket a december elejére kiírt tárgyaláson a bíróság, de a visszaesők többet is kaphatnak - közölte a helyi ügyészi hivatal szóvivője.

A begyűjtött állatok 80 százalékát átsegítették a túlvilágra, de sok szárnyas élvezheti a békés életet Hawaiin vagy a Fülöp-szigeteken, mert a szóvivő tájékoztatása szerint odaszállították őket.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS