2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Adományozót keres a hímvesszőmúzeum

2007. szeptember 10. 13:37, utolsó frissítés: 2007. november 22. 10:40

Adományért fordult a férfiakhoz a világ egyetlen hímvesszőmúzeumának kurátora.

Az intézmény Izlandon van, Reykjavik üzleti negyedének közvetlen közelében, egyetlen ember életműve. Sigurdur Hjartarson középiskolai történelemtanár 1997-ben hozta létre, miután begyűjtött egy "hímvesszőnyalábnyit" hazája emlősállatainak péniszeiből. Hjartarson teljességre törekszik, minden izlandon élő faj vesszejéből be akar szerezni egy példányt.

Amit már csaknem elért. Kollekciójában a legapróbb hímvessző egy hörcsögé, a szerv kevesebb mint két milliméter hosszú. Azután következnek a bűzös borzok, kosok, delfinek és lovak péniszei. A kiállítás fő darabja, egy gyilkos bálnáé, amely 2 méteres - nyugalmi állapotban.

A péniszek közül egyeseket formaldehidbe helyez, másokat kiszárít. Így aztán igen érdekes a látvány: megbarnult hímvesszők lógnak köteleken, szárított péniszek függenek a falakon, és a polcok is tele vannak. A megvilágítás speciális: a lámpaernyők közül több kosheréből készült.

Az izlandi péniszmúzeum immár 195 különbőző fajtájú állat hímtagjával szolgál, és a kollekciónak jószerivel egyetlen hiányossága van van: az emberi pénisz. Hjartarson már korábban is kért az emberiségtől péniszadományt, és akadtak is felajánlók, de mindegyikről kiderült, hogy komolytalan. A történelemtanár nemérgiben újból megfogalmazta igényét - adta hírül az izlandi sajtó. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS