2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Társalgási szótár szexturisták számára

2007. szeptember 07. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Társalgási szótár jelent meg Kijevben olyan magányos külföldi turisták számára, akik helyi hölgyek társaságban szeretnék tölteni az ukrán fővárosban az időt.

A Novosztyi Ukraini című orosz nyelvű ukrán honlap cikke szerint 2006. tavaszán már megjelent egy hasonló kiadvány, amelyet a kijevi bárokban, vendéglőkben ingyenesen osztogattak a külföldi turistáknak.

A tavalyi füzetecske meglehetősen célratörő volt. Olyan egyszerű kifejezéseket tartalmazott, mint "Kívánlak", "Van-e nálad óvszer?", vagy "Gyere velem".

A mostani kiadvány sokkal "intellektuálisabb". Segítségével a turista kifejtheti például szíve választottjának, hogy a hölgy alakja akár Michelangelót is megihlette volna.

A magasröptű társalgást az alkalmi szerelmesek a Szépművészeti Múzeumban folytathatják, ahová a szótár segítségével a gáláns lovag meginvitálja hölgyét.

A költészetet sem hanyagolja el a kiadvány, hiszen a külföldi úr megkérheti választottját, hogy segítsen megismerkedni az ukránok nemzeti poétájának, Tarasz Sevcsenko alkotásaival, viszonzásul pedig megígérheti, hogy elalvás előtt szíve hölgyének Homérosz Iliászából tart felolvasást.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS