2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magyar csókrekord megdöntésére tettek kísérletet Boszniában

2007. szeptember 03. 10:22, utolsó frissítés: 10:22

Közel hétezer pár csókolózott szombat este a boszniai Tuzla főterén, a szervezők szerint sikeres kísérletet téve arra, hogy megdöntsék a "legtöbb egyszerre csókolózó pár" kategóriában a nyár elején Magyarországon felállított Guiness-rekordot.

Egészen pontosan 6980 pár ajkai forrtak egybe tíz másodpercre az eseményt megszervező Kameleon rádió közlése szerint a Szarajevótól 120 kilométerre északra fekvő kelet-boszniai településen.

A rekorddöntési kísérletben részt vett Tuzla polgármestere, Jasmin Imamovic is a feleségével. "Itt az ideje, hogy a Fülöp-szigeteken és Magyarországon kívül más országok is megdöntsék a rekordot" - jelentette ki.

A Fülöp-szigetek 2004 februárjában 5327 pár egyidejű csókjával ért el világrekordot, ez azonban a rá következő évben Budapesten 5875 pár részvételével megdőlt. Az ázsiai szigetország fővárosa tavaly februárban 6124 pár mozgósításával visszaszerezte az elsőséget, de idén június 9-e óta - amikor is a Kossuth téren 6613 pár csókolózott egyszerre - ismét Budapest foglalja el a képzeletbeli trónt, ahonnan most Tuzla megpróbálja letaszítani.

Nem mindenki lelkesedik azonban a trónfosztásért: Tuzlában a helyi muzulmán vallási elöljárók az eseménytől való távolmaradásra szólították föl a híveket, mondván, az efféle mulatság nincs összhangban a muszlim szokásokkal.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS