2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Perel az autógyártó egy urnára helyezett autójelvény miatt

2007. augusztus 31. 18:01, utolsó frissítés: 18:01

Kártérítést követel a Ferrari egy dán temetkezési vállalkozótól, mert az olasz autógyár jelvényével díszítette egy rákban meghalt kisfiú urnáját.

A dán fiú nagy Ferrari-rajongó volt, ezért került a felágaskodó lovat ábrázoló címer az urnára. A kis betegről és a temetésről az egyik tévécsatorna is beszámolt, mire az olasz cég 250 ezer koronás (8,5 millió forint) kártérítési követeléssel állt elő. A kegyeleti szolgáltató a Ferrari emblémájával népszerűsíti magát "marketingkampánynak beillő módszerekkel" - érvel Fabrizio Jacobacci, az autógyár jogásza.

Az ügyből hatalmas botrány kerekedett és nemigen találni dánt, aki a Ferrari pártjára áll. Cartzen Mark, az érintett vállalkozó felháborodva utasítja vissza a vádat. Nem is látszott a felvételeken az urna, és "az egész annyira égbekiáltó, hogy valakinek már meg kellene mondani ezeknek az embereknek, hogy van, amit nem lehet megtenni" - mondta Cartzen a Financial Times Deutschland című német gazdasági napilap beszámolója szerint.(mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS