2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hárommillió fontos könyv orosz újgazdagoknak

2007. augusztus 29. 10:32, utolsó frissítés: 10:32

Egy brit vállalkozó könyvet írt arról, hogy hogyan lehet vagyonokat keresni Oroszhonban - az exkluzív kiadvány 3 millió fontba kerül.

Roger Shashoua A medvével táncolva (Dancing with the Bear) című művében azzal traktálja az olvasót, hogy miként keresett 100 millió fontot egy olyan kiállítócég alapítójaként, amelynek piaci értékét jelenleg mindössze félmillió fontra becsülik - olvasható a BBC orosz hírszolgálatában.

A jeles mű két változatban látott napvilágot: megjelent egy, a "közönséges" földi halandóknak szánt kiadvány. A fehér színű, keményborítójú könyv alig 15 fontba kerül.

Az alkotás "oligarchikus" változatának viszont fekete a borítója, hogy megfelelő hátteret biztosítson a 600 víztiszta gyémántnak. Ennek árát "potom" 3 millió fontban állapították meg.

A vállalkozó reményei szerint könyve felkelti a Nagy-Britanniában élő orosz milliárdosok érdeklődését.
"Oroszországban most óriási pénzek forognak, így magától adódott egy, az orosz piac számára szánt könyv megjelentetése" - vélekedik Roger Shashoua.

Meggyőződése szerint ily módon a presztízsfogyasztásba nemcsak divatos luxusholmik, hanem könyvek vásárlása is beletartozik majd.

Az összeállítás nem tér ugyanakkor ki arra, hogy mi újat tanulhatnak az "oligarchikus" könyvből az orosz dollármilliárdosok, akiknek számát az amerikai Forbes magazin 53-ra becsüli.(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS