2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elnézik Băsescu csínytevéseit a román állampolgárok

2007. augusztus 01. 12:50, utolsó frissítés: 16:33

A román állampolgároknak csak a 23,2 százaléka nem bánja, ha az államelnök közterületen cigarettát pöfékel, további 19,6 százalékuk azt is elnézi neki, hogy időnként fröccsöt iszik. - derült ki a Közvéleménykutató Intézet (IPP) felméréséből.


A válaszolók 46 százaléka nem nehezményezi, hogy Traian Băsescu ragaszkodik ahhoz, hogy saját autóját vezesse, noha folyamatosan szolgálati kocsi és sofőr áll a rendelkezésére. A megkérdezetteknek csak a 17,5 százaléka ellenzi ezt a magatartást.

A felmérésben résztvevők kevesebb mint fele, 41 százaléka fogadja el az elnök szabados beszédstílusát, továbbá 34,7 százalékuk nem lát kivetnivalót abban, hogy időnként testőri kíséret nélkül mutatkozik.

A román állampolgárok 24,2 százaléka úgy véli, Băsescu nem lépte át a jóérzés határát, amikor elvette a telefont, amellyel egy újságírónő filmezte, majd a feleségével folytatott magánbeszélgetés során büdös cigánynak titulálta a sajtóst.

Ha jövő vasárnap rendeznék meg az államelnök-választást, a szavazók 65,8 százaléka újból Băsescura adná le a voksát. Második helyre Mircea Geoană helyezkedne, akire az urnák elé járulóknak csupán a 6,6 százaléka szavazna.

Továbbá Adrian Năstase a voksok 5,5, Gigi Becali 5,4, Corneliu Vadim Tudor pedig 5,2 százalékát szerezné meg. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS