2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gumilabdát találtak a gyilkos medve gyomrában

2007. július 24. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Laboratóriumban vizsgálják ki azt a medvét, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy embert a Brassó megyei Zernyest közelében. Az állatorvosok mintát vettek az állat testéből, holnap derülnek ki a vizsgálat eredményei.

A deviáns medvét azzal vádolják, hogy Újtohán mellett támadott egy embert, egy másikat pedig megölt a közeli erdőben. „Mindenféle fura tárgyakat találtunk a medve gyomrában: cigarettacsikkektől kezdve a gumilabdáig, madártollakig. Egy medve normális körülmények között nem eszik ilyesmit, kizárólag betegség esetén. Csakis veszettséggel vagy agyvelőgyulladással magyarázható ez a viselkedés. Az agyvelőgyulladást a meleg miatt kaphatta” - közölte Dorin Enache, a Brassó Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője.

A brassó megyei állatorvosok először dolgoznak együtt a kriminológusokkal. „Nem vagyunk biztosak benne, hogy meggyilkolt egy embert, de ellenőriznünk kell. A szájából már vettek mintát, amelyet összehasonlítanak a holttestből vett mintával. Kár, hogy a fején áthaladt golyó szétroncsolta az agyat, ezért nehezen tudjuk megállapítani, tényleg agyvelőgyulladása volt-e a medvének – mondta Enache.

A hétvégén egy turistát mejdnem megtámadt egy medve, mivel túl közel merészkedett az állathoz és megijesztette a fényképezőgép villanójával. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS