2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövérség: ötven ember és egy fél nap kellett, míg ki bírták húzni a folyóból

2007. július 18. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Ötvenen dolgoztak több mint 12 órán keresztül estétől reggelig, mire kimentettek egy 227 kilós férfit Minnesota államban a St. Croix folyóból. Martin Rike vadvízi túrán volt barátaival a folyón. Gumicsónakja hétfőn délután sziklának ütközött, leeresztett és Rike a sziklán rekedt.

Mellkasi fájdalomra panaszkodott, mire társai azonnal segítséget hívtak. Mentőhelikopter érkezett, de nem bírta el a hatalmas testet. Ezután több tucat önkéntes indult, hogy kimentse az erős sodrású folyóból. Az első csoport egy órán belül a helyszín közelébe ért, de a kenuk megfeneklettek a sekély vízben. A következő mentőosztag könnyű alumíniumcsónakkal kísérletezett, de a férfi súlya miatt csak pár méterre tudták vonszolni a rögtönzött vízi hordágyat.

Már hajnalodott, amikor a parton összegyűlt ötvenfős csapat vízre bocsátotta az újabb mentőjárművet. Három kenut rögzítettek egymáshoz és keresztbe deszkákat fektettek, hogy legyen elég hely a 39 éves férfinak. "Ez már működött, de még így is nagy munka volt. A tákolmányt le kellett úsztatni a sérülthöz, rápakolni és a partra vonszolni" – mondta a seriff.

Martin Rike reggel nyolc után került kórházba. Jól viselte a kalandot, végig viccelődött a mentőkkel. Jól átfázott, mert az éjszakát vizes ruhában töltötte, meghorzsolta a lábát és alaposan megéhezett, de nagyobb baja nem esett. "Mindig is makkegészséges volt" – mondta a 227 kilós kamionsofőr mamája. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS