2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csak mikrocsipes kisállatokkal kirándulhatunk az unióban

2007. június 20. 17:59, utolsó frissítés: 17:59

Útlevéllel és mikrocsippel, egészségügyi könyvvel, és érvényes veszettség elleni oltással ellátott kis kedvencekkel szabad a gazdiknak az Európai Unió területé kirándulni.

Azok a állattulajdonosok, akik idén az unió valamelyik tagállamában szeretnének nyaralni, eleget kell tenniük ezeknek a kötelezettségeknek. A macskák és kutyák bőre alá beépített adattárolót pedig kizárólag az állatorvos ültetheti be.

Az Országos Kisállatok Adattárának, a W-RomDatabase vezetője, Dan Voicu elmondta, az utolsó generációs mikrocsipeket ajánlja a gazdik figyelmébe, amelyek tartalmazzák Románia állatokra alkalmazott kódját, ez 642.

A mikrocsip beültetését követően az állatorvosnak ki kell bocsátania a román és angol nyelven, Európai Unió – Románia, kisállat-útlevél felírattal ellátott, kék borítójú útlevelet.

Egy adattárolóért és beültetéséért 80 és 250 lej közötti, az útlevél kibocsátásáért pedig 100 lej körül összeget kell a gazdiknak kifizetniük. A fővárosban négy, az ország nagyobb városaiban további tizennégy erre szakosodott állatklinika létezik jelenleg.

(libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS