2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Televíziós csatorna német homoszexuális férfiaknak

2007. június 15. 12:32, utolsó frissítés: 12:32

Ősszel megkezdi adását az első, elsősorban homoszexuális férfiaknak sugárzó televíziós csatorna, a Timm Németországban - jelentették be csütörtökön Berlinben. A DFW társaság közölte, hogy célközönségük a körülbelül négymillió, Németországban élő homoszexuális férfi. Nemzetközi és hazai gyártású, köztük saját gyártású programokat kínálnak, játékfilmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket, magazinműsorokat, híreket és szolgáltató jellegű műsorokat.

"A kliséknek és a sztereotípiáknak nálunk nincs helyük" - közölte Frank Lukas, a DFW igazgatója, aki az RTL kereskedelmi adón eddig az Anderstrend (A másik tendencia) című, homoszexuálisoknak szánt magazinműsort vezette. A Timm fogható lesz műholdon keresztül, felveszik csomagjukba a kábeles szolgáltatók, az Internet/IP TV, de antennás vétele is lehetséges.

Az adó túlnyomórészt reklámokból tartja majd fenn magát, s azt tervezik, hogy 2008 közepére a sugárzás területét Ausztriára és Svájc német nyelvű vidékeire is kiterjesztik. Lukas emlékeztetett arra, hogy a világban már számos, kizárólag homoszexuálisoknak szóló televíziós csatorna működik, például a francia Pink TV. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS