2022. január 20. csütörtökFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hekkeld meg az Eurovízió Dalfesztivál szavazógépét!

2007. május 11. 17:00, utolsó frissítés: 17:00A szombat esti Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a vajdasági Rúzsa Magdi lesz a magyar hang Aprócska Blues című dalával. A kolozsvári Paprika Rádió elhatározta, hogy az erdélyi média bevonásával kampányt kezdeményez annak érdekében, hogy Rúzsa Magdi minél több szavazatot kaphasson.

A csel a következő: a szabályok értelmében magyaroszági szavazatokat Rúzsa Magdi esetében a zsűri nem vehet figyelembe, de más országból érkező voksokat igen.Általános szakmai vélemény szerint az Eurovízión vége annak az időszaknak, hogy valaki énektudás nélkül, nagy színpadi látványossággal juthat előre. Ezt bizonyította a vajdasági lány csütörtöki fellépése is, hiszen számát 22. fellépőként, egyszerű farmerben és trikóban, mezítláb énekelte el. A show-elemekhez szokott érdeklődők számára először meglepő is volt a puritánság.

Az m1 szombaton este 22 órától (kelet-európai idő szerint) közvetíti a döntőt. Amúgy az Eurovízió kereskedelmi sikereket hoz a magyar közszolgálati tévé 1-es csatornájának: a csütörtöki elődöntő közvetítését a felnőtt lakosság egynegyede választotta Magyarországon. Az m1 közleménye szerint 2,03 millió ember, vagyis még Budapest lakosságánál is több néző figyelte a csatornát. Az eredményhirdetés idején az m1 vált a legnézettebbé, legyőzve minden kereskedelmi televíziót.Az Eurovíziós Dalverseny (Eurovision Song Contest) egyike azon kevés páneurópai televíziós adásoknak, amelyet az Eurovízió műholdhálózatán a szabadon fogható televíziók főműsoridőben közvetítenek, és amely évente átlagosan 100 millió nézőt vonz egész Európában. Az első dalversenyt 1956-ban rendezték 14 ország részvételével a svájci Luganóban, az idei versenyen 42 ország vesz részt. A helyszín a Hartwall Areena Helsinkiben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS