2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A horoszkóp nem befolyásolja a párválasztást

2007. március 26. 18:20, utolsó frissítés: 18:20

A jövendőbeli keresésekor nyugodtan el lehet felejteni a horoszkópot, a csillagképeknek ugyanis semmi közük jövendő házastársak egymásra találásához - állapította meg a Manchesteri Egyetem kutatóinak igen nagy számú alanyon végzett reprezentatív vizsgálata.

A David Voas társadalomtudós vezette csoport több mint tízmillió házaspár születési adatait tanulmányozta, de nem tapasztalt semmilyen statisztikai gyakoriságra utaló jelzést semmilyen csillagkép-kombináció esetében. A kutatók a 2001-es angliai és walesi népszámlálás adatait használták.

"Ha létezne olyan tendencia, hogy például a Szüzek a Bakok, vagy a Mérleg jegyében születettek az Oroszlánok iránt éreznek vonzalmat, az megmutatkozott volna a statisztikákban, ám azokban nincs erre utaló jel, pláne bizonyíték" - mondta Voas. Aztán, saját tanulmányainak eredménye ellenére, rögtön hozzátette: meggyőződése, hogy sokan mégis tovább böngészik majd a horoszkópokat, mert "amikor a szerelemről van szó, az emberek mindent megpróbálnak". (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS