2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

31. hongkongi filmfesztivál: 16 világpremier

2007. március 16. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

A március 20-tól április 11-ig tartó idei hongkongi filmfesztiválon 16 világpremierre kerül sor, és olyan hírességek lesznek a vendégek, mint Luc Besson francia és Johnnie To hongkongi rendező, valamint Csou Hszün kínai színésznő.

A 16 világpremier között található Lu Jüe, az egyik legismertebb kínai rendező filmje, a The Obscure és Vang Fen, a délnyugat-kínai Jünnan tartományból származó fiatal rendezőnő The Case című vígjátéka.

A nemzetközi bemutatók között szerepel a Nanking című amerikai dokumentumfilm (a II. világháborúban a Kínát megtámadó japánok Nankingban tömegmészárlást követtek el), valamint Soraya Nakasuwan Final Score című dokumentumfilmje a thaiföldi felvételi vizsgák szigorúságáról és a fiatalok életére gyakorolt hatásáról.

A fesztivál hagyományosan két nyitófilmmel indul. Az egyik Aj Naj-hoj alkotása (Eye in the Sky), a másik Pak Csan Vuk dél-koreai rendező I'm a Cyborg, But That's OK című filmje. Ez utóbbit akkora várakozás előzi meg, hogy vetítésére a jegyeket fél óra alatt elkapkodták - adta hírül a rendezőség. A fesztiválon 10 kategóriában osztanak díjakat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS