2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lennon-szerzeményekkel kampányol az Amnesty Dárfúrért

2007. március 13. 14:30, utolsó frissítés: 14:30

Három CD-ből álló John Lennon-emléklemez, egyúttal figyelemfelkeltő kiadvány jelenik meg június 12-én Instant Karma: The Campaign to Save Darfur (Instant Karma: Kampány Darfur megmentéséért) címmel az Amnesty International (AI) gondozásában.

A három CD-n mintegy ötven neves zenész feldolgozásában hallhatók John Lennon szerzeményei, és a kiadvány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szudáni Dárfúr régióban 2003 óta dúló polgárháborúra, amely eddig 400 ezer ember életét követelte, további 2,5 milliót tett földönfutóvá, és 3,5 millió embert kényszerít éhezésre, nem beszélve a tömeges nemi erőszakról, amelynek híre bejárta az egész világot.

A június 12-i megjelenésig számos, a feldolgozásokból szemezgető kislemez lát napvilágot - az első március 12-én - , és az emberjogi szervezet az ezekből származó bevételt is a dárfúri bajok orvoslására vagy egyéb válságos helyek megsegítésére fordítja.

Az AI számos gyűlést és tüntetést rendez a közeljövőben, ezek közül a legjelentősebb március 30-án lesz Kína washingtoni nagykövetsége előtt, és az ország kínai konzulátusain, mivel az egyik fő cél rávenni a kínai kormányt, hogy jelentős befolyásával győzze meg a szudáni kormányt: engedje be az ENSZ békefenntartóit a válságzónába. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS