2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Saját halottvirrasztására ért haza a kolumbiai halász

2007. január 29. 13:43, utolsó frissítés: 13:43

Saját temetésének szemtanúja lehetett volna egy kolumbiai halász, aki néhány nappal ezelőtt eltűnt a tengeren: családtagjai nem sejtették, hogy végül is megmenekült, ezért megkezdték az előkészületeket a temetésére. A 68 éves José Reyes Córdoba a kolumbiai Chocó tartomány csendes-óceáni partvidéke közelében viharba került csónakjával, de sok viszontagság után szerencséjére egy arra járó halászhajóról észrevették, és kimentették a tengerből.

Közben családtagjai, akik már feladtak minden reményt, őt gyászolva megkezdték a halottvirrasztást: amikor a sokat szenvedett férfi hazatért falujába, két felnőtt- és 12 gyermekkorú családtagja ott zokogott keservesen az ő üres koporsójánál. "Amikor megláttam a halottvirrasztókat, én is sírva fakadtam" - mondta el később az El Tiempo című helyi lapnak.

Córdoba élete tényleg komoly veszélyben forgott: mint az újságnak elmesélte, azután, hogy csónakjával viharba került, teljesen elvesztette tájékozódó képességét, és ezt csak súlyosbította, hogy rövidlátó lévén nem észlelte a partvidéket. A tengeren hányódva olyan sok sós vizet nyelt, hogy rosszul lett. A tetejében még egy cápa is felbukkant, és megpróbálta felborítani a csónakját. Egy alkalommal már annyira kimerült és elkeseredett, hogy el akarta vágni saját torkát egy késsel, de végül imádkozni kezdett, és nem sokkal később megjelent a halászhajó, amely megmentette őt - beszélte el megrázkódtatásait a halász. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS