2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megdöntötték a 67 éves román kismama rekordját: egy spanyol nyugdíjas ikreket szült

2007. január 29. 13:42, utolsó frissítés: 13:42

A világ legidősebb kismamájává lett egy spanyol nyugdíjas, aki 67 évesen szülte meg ikreit - írta a News of the World.


Carmela Bousada a legnagyobb vasárnapi brit tömeglapnak elárulta: a megtermékenyített embriók beültetését végző Los Angeles-i klinikán 55 évesnek hazudta magát, mivel a kiválasztott kórházban e kor fölött nem végeznek el ilyen beavatkozást.

Carmela 101 évesen elhunyt édesanyja 2005-ben bekövetkezett halála után szánta el magát élete álmának megvalósítására. Mint mondta: mindenkinek akkor kell gyermeket szülnie, amikor elérkezett az arra legalkalmasabb idő, és számára most érkezett el.

A mama halála után eladta a házat, amelyben addig együtt éltek, és a befolyt, 30 ezer fontnak megfelelő összeget arra fordította, hogy megtalálja a beavatkozást elvégző orvost Amerikában. A választás a Los Angelesben működő, Pacific Fertility Center nevű magánklinikára esett, ahol a 70-hez közeledő kismama elmondása szerint kérdés vagy útlevél-ellenőrzés nélkül elhitték neki az általa bemondott életkort.

Carmela egyébként biológiai értelemben nem a két ikerkisfiú, Pau és Christian mamája: a beültetett magzat mindkét "szülője" donor volt, egy 18 éves, barna hajú lány és egy szőke, kékszemű olasz-amerikai férfi személyében. A nyugdíjas mama elmondta: fotókatalógusból választotta ki őket. Elismerte: az egész olyan volt, mintha "egy ingatlanügynökség brosúrájából kellett volna egy házat kinézni".

A beavatkozást májusban végezték el, és a gyerekek, akiknek világra jövetelét eredetileg idén februárra tervezték, már december végén megszülettek, de egészségesek. A másfél kiló körüli súllyal született kisfiúk egy időre inkubátorba kerültek, de most már otthon vannak a nagymamakorú kismamával.

Carmela Bousada 130 napot vert rá a világ eddigi legidősebb ismert kismamájára, a román Adriana Iliescura, aki 2005 januárjában adott életet kislányának. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS