2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magasabb képzettségűek inkább hisznek a földönkívüliek létezésében

2007. január 03. 14:43, utolsó frissítés: 14:48

A németek 40 százaléka hisz a földönkívüliekben, és közülük 40 százaléknak meggyőződése az is, hogy földönkívüliek már jártak a Földön.

A Stern című hetilap online változata beszámolt arról, hogy az Emnid intézet fölmérése alapján az is kiderült: minél magasabb iskolai képzettséggel rendelkeznek a német polgárok, annál inkább hisznek a földön kívüliek létében. A felmérésből világossá vált, hogy mindenekelőtt a magasan képzett férfiakra jellemző a hit a földön kívüli létben, közülük 47 százalék véli úgy, hogy a világmindenségben létezik az intelligens élet valamilyen formája. A magasabban képzett nők már szkeptikusabbak, körükben kereken 35 százalék vall hasonló véleményt.

A földön kívüli létben hívők csaknem fele emberszabású lénynek, 40 százalék viszont láthatatlan erőnek képzeli az ufókat. Más típusú élőlényeknek a megkérdezettek 30 százaléka gondolja a világmindenségből érkező lényeket, kis zöld emberkékben csak 13 százalék hisz.

Az úgynevezett gabonakörök létezését, vagyis a mezőkön, gabonaföldeken feltűnő jelenségeket a megkérdezettek negyede tulajdonítja a földön kívülieknek, és a döntő többség, 80 százalék meg van győződve arról, hogy a kormányok és a tudósok sokkal többet tudnak más bolygók életéről, mint amennyit elismernek, és nyilvánosságra hoznak – olvasható a német hetilap internetes változatában. (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS