2020. október 30. péntekAlfonz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bajor romantika: szállodai ágy szénával, szabad ég alatt a gabonaföldön

2006. augusztus 28. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

A felső-bajorországi Bad Kissingenben működik a maga nemében egyedülálló Bett-im-Kornfeld szálloda, amelynek nevét így lehet fordítani: Ágy a gabonaföldön.

A vendégeket itt egy 3x3 négyzetméteres terület várja, amelyen elegyengették a gabonakalászokat. Erre került a kétszemélyes, kovácsoltvas ágy, takaró és lepedő gyanánt illatos szénával és egy baldachinnal eső esetére. Aki akar, természetesen hozhat magával hálózsákot vagy lepedőt, de kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen a cél közelebbi kapcsolatba kerülni a természettel.

Itt nincs villany, nincs rádió és televízió. A vendégek egy központi sátorban kapják a reggelit, biomüzlit, házilekvárt, sajtot, szalámit. A többi étkezést maguk készítik elő és sütik meg szabad tűzön - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az ökohotel egy munka- és pénznélküli asszonynak, Monika Fritznek a találmánya, aki Jürgen Drews dalából vette az ötletet, amely szerint "egy ágy a búzában mindig szabad, dalolnak a tücskök és a széna illata árad". Elképzelése megtetszett egy helyi községi tanácsosnak, aki rendelkezésére bocsátotta 600 négyzetméteres gabonaföldjét.

A természetesen csak nyáron működő hotel nagyon kapós. Tódulnak oda Németország minden tájáról. Az ágy egy éjszakára 7 euró, a reggeli 8 euró. A romantika pedig ingyen van.

Szabadtéri hotelek találhatók a világ más tájain is, de tetővel mindegyik el van látva. Nincsenek falai az ausztráliai erdőben lévő Hotel Seven Spirit Bay-nek, a dél-afrikai Krüger-parkban felállított Kwa Madwala farmon viszont vászonból vannak a falak. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS