2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eurosport: az Aranycsapat a 20. század legjobbja

2006. június 16. 13:25, utolsó frissítés: 14:34

Az 1954-es svájci világbajnokságon döntős magyar labdarúgó-válogatottat választották az évszázad vb-csapatának az eurosport.com internetes portál olvasói. A weboldal látogatói a 20. század 16 kiemelkedő teljesítményt nyújtó vb-alakulatának versengését dönthették el szavazataikkal.

A képzeletbeli „nyolcaddöntőben" az Aranycsapat a voksok döntő többségét (73 százalék) begyűjtve a Lothar Matthäussal felálló, az 1990-es világbajnok NSZK-t ütötte el a továbbjutástól. A „négy közé" aztán az 1998-as franciaországi világbajnokságról bronzéremmel és Davor Suker révén gólkirályi címmel távozó horvátokon át jutottak Puskásék.

Sebes Gusztáv
együttese a virtuális „döntőben" azzal a lengyel válogatottal került szembe, amely az 1982-es spanyolországi világbajnokságon nagyszerű menetelés után a harmadik helyen zárt. A voksok többségét (55 százalék) itt is a magyar válogatott kapta, s ezzel megnyerte a játékot. Így az Aranycsapatot – annak ellenére, hogy 1954. július 4-én a berni fináléban vereséget szenvedett az NSZK legjobbjaitól – az internetezők az évszázad vb-csapatának választották. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS