2021. december 1. szerdaElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Időkapszulát készít az NMD a StudFesten

2006. május 08. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

A Nagyváradi Magyar Diákszövetség május 9-14 között hatodik alkalommal szervez ifjúsági és diákfesztivált. A rendezvénysorozat szabadidős, szórakoztató és kulturális eseményeket egyaránt magába foglal majd. Bulik, sportesemények, filmvetítések, karaoke show, koncertek, gazdasági konferenciasorozatot, esettanulmányi verseny, 2 %-os kampány követi egymást a StudFesten.


Az első tevékenységre május 9-én kedden kerül sor a December 1 Parkban. Az EU-t népszerűsítő akcióra 12.00-16.00 óra között várják az érdeklődőket. A helyszínen 10 EU-tagállam kerül bemutatásra képek, nevesebb látnivalók, népzene és hagyományok bemutatása révén. Az NMD két különleges falat alakít ki, melyeken az érdeklődők véleményüknek adhatnak hangot Románia EU-csatlakozása előtt. Az egyik falra az állampolgárok elvárásaikat helyezhetik el, míg a másik fal révén reményeiknek adhatnak hangot.

Ugyancsak különlegessége lesz az eseménynek, hogy a Diákszövetség egy időkapszulát készít, melybe üzeneteket lehet elhelyezni a jövő generációja számára. Az időkapszulát a Diákszövetség lezárja és 5 évig biztonságos helyen tárolja majd. Ezen üzenetek az 5 év elteltével bemutatásra kerülnek. A keddi napot magyar buli zárja majd, melyen a részvétel ingyenes. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS