2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új módszer: fogyás szendvicsekkel

2006. január 04. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

A modern diéták többsége a kenyér, a szénhidrátok elhagyásán alapul, ám a közhiedelemmel ellentétben a kenyér fogyaszt, legalábbis egy izraeli módszer szerint, amely a pácienseknek szendvicseket ír elő.

Olga Raz, a tel-avivi Sourasky Medical Center kutatója szerint a kenyérben és a péksüteményben található keményítő és rostok fokozzák a szerotonin nevű hormon kiválasztását, ami által az ember elégedettnek és jóllakottnak érzi magát, vagyis nem vágyik csokoládéra, vagy édességre. A "Kenyér élet" elnevezésű diéta szerint a páciensek naponta többször rengeteg zöldséggel egy kis szénhidrátot, azaz teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret fogyasztanak. Az első két hétben a fogyni vágyók háromóránként egy-egy apró szendvicset, s hatalmas adag salátát, vagy zöldséglevest fogyasztanak.

A későbbiekben a teljes kiőrlésű kenyér helyettesíthető barnarizzsel, diétás makarónival, vagy gabonapelyhekkel. Mint minden más diéta esetében itt is a pácienseket a lassú evésre buzdítják, s arra, hogy sok vizet igyanak.

Már eddig szendvicsek segítségével több ezer páciens szabadult meg fölös kilóitól, a szénhidrátdiétáról szóló könyv pedig bestseller lett Izraelben, ahol eddig ötvenezer példányt adtak el belőle. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS