2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem ítélhetik el, mert rokona az összes bírónak – állítja egy orosz vádlott

2006. január 04. 11:43, utolsó frissítés: 11:43

Egy leleményes orosz férfi bíróságtól kéri annak eldöntését, hogy Ádámtól és Évától származik-e, vagy majomtól - így akarja megúszni esetleges büntetését. A cseljabinszki illetőségű Vaszilij Szeredovin ellen az adóhatóság kezdeményezésére folyik bírósági eljárás, mivel a férfi törvénytelenül jegyeztetett be egy nonprofit szervezetet - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

Szeredovint azért kezdte el annyira érdekelni származása, mert ha ősei között Ádámmal és Évával (is) büszkélkedhet, ez esetben ügyében nem ítélkezhet a kirendelt bíró, mivel "rokoni" szálak fűzik hozzá, hiszen a bíró is Ádámtól és Évától eredezteti családfáját. Újabb bíró kijelölése sem megoldás, hiszen Szeredovint egyetlen emberi bíró sem ítélheti el, elvégre mindegyik a rokona.

Vaszilij Szeredovin már korábban sem volt híján az ötleteknek. A tavalyi helyhatósági választásokon a város legesélyesebb polgármesterjelöltjének alteregójává vált: hivatalosan felvette annak nevét, s így vett részt a megmérettetésben. A választások után viszont visszavette eredeti nevét. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS