2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Putyin a legokosabb, de Zsirinovszkij a szexisebb orosz politikus

2006. január 04. 11:31, utolsó frissítés: 11:31

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tartja az orosz lakosság hazája legokosabb és legbecsületesebb politikusának, viszont sokak szerint Vlagyimir Zsirinovszkij a legszexisebb.

Az oroszok általában azokra a politikusokra voksolnak, akit jóképűnek találnak. A politológusok vélekedése szerint egy politikusnak egy hajszálnyit brutális macsónak kell lennie. Véleményük tükröződik a pártok káderpolitikájában (is), amelyek a választásokon a pártlisták élén előszeretettel szerepeltetnek a politikához mit sem értő sportolókat és színészeket.

A mostani felmérés során, amelyet a múlt év végén Oroszország negyvenhat régiójának 128 településén végeztek, a kérdező biztosok ezerhatszáz válaszadót faggattak ki a politikusokról alkotott véleményükről. A megkérdezettek 47 százaléka az államelnököt tartja a legokosabb politikusnak, s a válaszadók 37 százaléka Putyint gondolja a legbecsületesebbnek.

Minden második válaszadó Vlagyimir Zsirinovszkijt, az ultranacionalista Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) elnökét tartja a legbátrabbnak. A megkérdezettek 59 százaléka szerint Zsirinovszkij a legéletvidámabb, s a válaszadók harmada (33 százaléka) az LDPR vezetőjét tartja a legszexisebbnek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS