2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szexért adnak tartózkodási engedélyt a britek: csinos bevándorlók előnyben

2006. január 04. 11:27, utolsó frissítés: 11:27

Szexért adnak tartózkodási engedélyt a csinosabb kérelmezőknek a brit belügyminisztérium legnagyobb bevándorlási központjának alkalmazottai, akik ugyanakkor a kevésbé előnyös külsejűek folyamodványait durva tréfák kíséretében visszadobják - legalábbis ezt állítja a hivatal egyik volt munkatársa.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap által kedden megszellőztetett botrányos esetek az újság forrása szerint a dél-londoni Croydonban működő hatalmas bevándorlási hivatalban, a Lunar House-ban estek meg. A hírhedt intézmény előtt nap mint nap ezrek állnak sorban hosszú órákig a világ minden tájáról, tartózkodási engedélykérelmüket szorongatva; a sor gyakran többször körbeéri az épületet.

Egyesek ugyanakkor kerülőúton hozzájuthattak soron kívüli vízumhoz, és ez a kerülőút az ágyon át vezetett. Anthony Pamnani, a Lunar House volt alkalmazottja, aki a The Sun szerint négy év után "undorodva távozott" a központból, azt mondta: rendszeresen látta, amint kollégái odacsúsztatják telefonszámukat a jó alakú kérelmezőknek.

Pamnani szerint a csinos kérelmezők gyakran név szerint érdeklődtek az ügyintézők után. Egy esetben egy libanoni lány dühödten rontott be az irodába, keresve egy olyan alkalmazottat, akit időközben más területre helyeztek át. Kiderült: az illető ügyintéző az előzetesen már lebonyolított pásztoróráért cserébe vízumhosszabbítást ígért neki.

A The Sun forrása szerint ugyanakkor a legnépszerűbbek a brazil lányok voltak. Ha egy brazil férfi és egy brazil nő teljesen egyforma tartalmú kérelmet nyújtott be, a férfi kérelmező egy évi vízumot kapott, a lány azonban két évre szólót; ehhez gyakran elég volt annyi, hogy jól előredőljön az ügyintéző pultja felett és szépen mosolyogjon.

A rondább kérvényezők azonban pórul jártak. Az ő folyamodványaikat gyakran elutasították, sőt a hivatalnokok több esetben a benyújtott igazolványképekkel hátra vonultak, a képeket lemásolták és feltűzték a falra, miközben jókat kacagtak.

Tony McNulty, a brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államminisztere a The Sun szerint sürgősséggel vizsgálatot indított az ügyben, "súlyosnak" minősítve a volt alkalmazott állításaiban foglaltakat. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS