2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jacko a 11. a szörny-listán, amelyiket Godzilla vezet

2006. január 03. 13:08, utolsó frissítés: 18:18

Sokféle listán szerepelt már lassan négy évtizedes pályafutása során Michael Jackson, de ezúttal egy "szörnylista" Top 100-án az előkelő 11. helyet hódította el.

Jacko szörnységét azonban nem megszámlálhatatlan plasztikai műtétének köszönheti, hanem a Thriller című, 1983-ban készült, immár klasszikus klipjének, amelyben a telihold megjelenésére előbb farkasember, majd pedig zombi lesz belőle.

A listát a Retrocrush című, populáris kultúrával foglalkozó amerikai honlap állította össze, elsősorban a filmtörténet kedvenc rémségeiből, de bekerültek olyan legendák, mint a krétai Minotaurusz, vagy a Loch Ness-i szörny.

Ezen a listán némi meglepetésre Godzilla óriásgyík lett az első, míg a következő három hely jószerével magától értetődő: Drakula, akinek leghíresebb megszemélyesítője a magyar Lugosi Béla volt, Frankenstein és King Kong.

De a társaságba bekerült Norman Bates, Alfred Hitchcock Psychójának skizofrén gyilkosa, (Anthony Perkins alakításában), az Arnold Schwarzenegger megszemélyesítette Terminátor, Linda Blair, az Ördögűző megszállott kamaszlánya, és az Operaház fantomja. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS