2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Divat a briteknél a külön-együttélés

2006. január 03. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

A Living Apart Together életforma hívei, a "Lat"-ek, együtt vannak, amikor kedvük úgy tartja, de külön lakásban laknak, ahová bármikor hazatérhetnek. Az együttélés külön életmód híveinek száma egyre nő. A brit statisztikai hivatal adatai szerint Angliában legalább egy millióan hódolnak az új szokásnak.

Ötezer-ötszáz megkérdezett 16 és 59 év közötti emberből minden hetedik külön lakik legközelebbi hozzátartozójától. Még nagyobb az arány a 30-34 közöttieknél, ahol a 20 százalék folytat ilyen életmódot. Terjed a "mozgalom" más országokban is – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Az okok sokfélék. A szakemberek szerint az elvált szülő választhatja a "Lat" létet anyagi okokból, hogy ne veszítse el a státusából következő adókedvezményeket. Van, aki gyerekei miatt nem költözik össze párjával, és sokan úgy érzik, hogy így szabadabbak. Ok lehet az is, ha valaki nem akarja magát teljesen elkötelezni. Néha ez a megoldás csak ideiglenes, az első lépés az együttélés, majd a házasság felé. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS