2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Börtönbüntetés járhat hógolyózásért Kansas államban

2006. január 03. 12:28, utolsó frissítés: 12:28

Kansas államban hatályon kívül helyezik azt a törvényt, amely szerint súlyos pénzbüntetés és börtön fenyegeti mindazokat, akik a hógolyóznak.

A jogszabály eltörlésének kérdése azután merült fel, hogy Topeka, Kansas állam fővárosának polgármestere is vétkezett. Bill Bunten a törvényről egy diáklány leveléből értesült, aki iskolai tananyagként ismerkedett meg az állam némely abszurd törvényével, köztük a hógolyózással kapcsolatos tilalommal is. Eszerint, ha valakit hógolyózás közben tetten érnek, 499 dollárra bírságolhatják meg, s halmozott büntetésként akár 179 napos, azaz csaknem féléves elzárásra is számíthat.

Bill Bunten válaszlevelében bevallotta a diáklánynak, hogy decemberben egyszer hógolyóval megcélzott egy fát, ám nem találta el. A polgármesternek nem volt arról tudomása, hogy bűncselekményt követ el. A jogszabályok nem ismerete azonban senkit sem ment fel, ezért törvénytisztelő állampolgárként elhatározott feladja magát a rendőrségen. A későbbiekben Bill Bunten azonban mindenképpen visszavonatja a jogszabályt, nehogy hógolyózó gyerekekből visszaeső bűnöző váljon. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS