2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lottórekord: egyvalaki nyerte a több mint 177 milliárdot

2006. január 03. 12:07, utolsó frissítés: 12:07

Régi lejben számolva több mint 177 milliárdot ér az a lottószelvény, amelynek tulajdonosa valószínűleg egyedül nyerte el a Román Lottótársaság (RL) eddigi legnagyobb főnyereményét, 4,81 millió eurót. Az újévi sorsolás győztes szelvényét egy bukaresti lottózóban vásárolták.

Nyereménye kettős rekord: az RL-nek ez volt a valaha kiírt legnagyobb összegű tétje, és ez a legnagyobb összeg, amit egyetlen személy nyert Romániában. Az RL nyeresége ennek ellenére is jelentős: az újévi, különleges sorsolás előtt a játékosok szinte 9 millió euró értékben vásároltak lottószelvényeket.

A vasárnap este kisorsolt nyerőszámok a következők: 15, 41, 35, 17, 7 és 20. A mostani tétösszeg régi értéken számolva mintegy négymilliárddal több, mint a tavaly júniusi rekord. Akkor egy galaci nyugdíjas találta el mind a hat számot, nyereménye 4,6 millió euró, azaz 173 milliárd lej volt.

A január elsejei nyeremény adója 20%: így a szelvény tulajdonosa mintegy 3,8 millió euróval lett gazdagabb. Az összeg mellé még egy kétszobás lakás tulajdonjoga is jár. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS