2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kellemes hírek portálja – még a sportot is száműzték

2005. december 16. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb egy internetes hírportál, amely kizárólag kellemes eseményekkel hajlandó foglalkozni. A texasi Austinban működő HappyNews.com című hírportált a PageWise Inc. nevű cég hozta létre.


Vezetője, Byron Reese szerint ugyanis a sajtó, a televízió csak a negatív hírekre koncentrál, s ezáltal eltorzítja a valóságot. Az embereknek viszont szükségük van egy menedékre a média által közvetített "kellemetlenségek" elől, s ezt a célt szolgálja a HappyNews - olvasható a Beseder című orosz hírportálon.

A HappyNews hírportál részben az Associated Press anyagaira támaszkodik, részben pedig 150 saját tudósítójának riportjait használja. Naponta átlagosan negyven, gondosan válogatott hírt közölnek, kirostálva azokat, amelyek a HappyNews százezres olvasótáborának nemtetszését válthatná ki.

A HappyNews teljes mértékben mellőzi a napi politikát, s ha foglalkozik is az iraki eseményekkel, legfeljebb az amerikai katonák hálaadás napi ünnepségének bemutatására szorítkozik. A hírportál mindenekelőtt tudományos és kulturális újdonságokkal foglalkozik, s tág teret biztosít az orvostudománynak, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseknek.

A honlapon külön rovatot szentelnek a hősöknek, amelyben legutóbb helyet kapott az a két amerikai katona, akik Etiópiában egy gepárdkölyök életét mentették meg. A HappyNews, amennyire lehet, mellőzi a sportot is, mivel a versenyeken csak keveseknek adatik meg a győzelem. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS