2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Távirányítós vécécsésze: beállítható az ülőke hőmérséklete

2005. december 08. 15:44, utolsó frissítés: 15:44

"Mindössze" háromezer dollárba kerül az a távirányítós vécécsésze, amely most jelent meg az amerikai piacon. A Neorest nevű újdonság a gyártó, a japán Toto cég ígérete szerint maximális komfortot biztosít használójának.

A teljesen automatizált berendezés önmagától megemeli fedelét, mihelyt valakit érzékel a közelben, s amennyiben senki sem nehezedik rá, megemelkedik az ülőke, hátha így kényelmesebb a tulajnak. Az intelligens WC csésze használójának természetesen nem kell gondoskodnia a lehúzásról, ez a szerkezet kötelessége. Sőt, erre nincs is lehetőség, mert hiányzik a szokásos víztartály.

A távirányító segítségével a tulajdonos beállíthatja az ülőke hőmérsékletét, valamint azt, hogy milyen zenére kívánja elvégezni az elvégzendőket. A vécécsészét bidével és haj-, pontosabban szőrszárítóval is ellátták, egyszóval biztosított a teljes a komfort. A szerkezet öntisztuló, ráadásul maga gondoskodik a légfrissítésről is.

Egyébként nemcsak a Toto nevű cég dicsekedhet smart vécécsészével. Két másik japán vállalat - a Matsushita és az Inax is kifejlesztette a maga csodacsészéjét. Az előbbi cég terméke elemzi a vizeletet és a székletet és az adatokat interneten keresztül eljuttatja a legközelebbi egészségügyi központba.

Ami az Inax által gyártott vécécsészéket illeti, ezek éjjel világítanak és muzsikálnak, ráadásul a zenei aláfestést hangulatának megfelelően az ügyfél választja ki. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS