2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiszteletbeli székely címet adományoz az igénylőknek Szász Jenő

2005. december 06. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

Tiszteletbeli székely címet adományoz Szász Jenő, Székelyudvarhely polgármestere, az mindazoknak, akik kérik – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a politikus. A december a kettős állampolgársági, sikertelen népszavazás évfordulóján a politikus hangsúlyozta, hogy "az egy évvel ezelőtt történtekért nem a magyar nemzetet, hanem a balliberális kormányt tartja felelősnek".

Szász Jenő szerint a jelenlegi magyar kormány sorozatos rossz döntésekkel nehezíti a határon túli magyarság helyzetét. Ilyen rossz döntésnek nevezte az egy évvel ezelőtti, nem szavazatra buzdító kampányt és a román EU-tagság ratifikációját.

Az MPSZ elnöke bírálta a román-magyar közös kormányülést és a nemzeti vízum intézménye bevezetésének bejelentését, miközben – mint fogalmazott – "sorban kell állni a határon, és csak meghívóval lehet beutazni Magyarországra".

Nagyon sok igen feliratú képeslap, levél érkezett a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalba - jelentette ki Szász Jenő -, ami szerinte arról tanúskodik, hogy az anyaországiak közül sokan ma sem értenek egyet a tavalyi népszavazás eredményével. A polgármester megköszönte a magyarországiak szolidaritását mind a népszavazás kérdésében, mint az augusztusi székelyföldi áradások utáni segélyezési akciók során. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS