2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A nők nagy csomagtartóra, a férfiak inkább klímaberendezésre vágynak

2005. december 05. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

A nők új autójukban a parkolást segítő elektronikát és nagy rakodófelületet akarnak, a férfiak viszont inkább a sebességet rögzítő tempomatra és klímaberendezésre áhítoznak, de járműiparnak pedig tekintettel kell lenni a nők óhajaira is - hangozatták a szakértők.

Minderről a mobile.de német autókereskedelmi internetes cég által a hétvégén rendezett fórumon esett szó. A jelenlévő szakértők és az autóipar képviselői egyetértettek abban, hogy a női autóvásárlók igényeire tekintettel kell lenni, s hogy különösen a munkába járó nők növekvő rétegét kell potenciális vásárlóként számon tartani.

A nők gyakrabban autóznak a városi forgalomban, bevásárolni járnak és a gyerekeket szállítják. Ennek megfelelően nagyobb súlyt helyeznek a praktikus segédeszközökre, mint a parkolást segítő elektronikus berendezés, a nagyobb rakodófelület, vagy az, hogy a csomagtartóba úgy lehessen berakni valamit, hogy azt ne kelljen átemelni egy magas farrészen.

Ami a jogosítványok számát illeti, az előző generációktól eltérően már alig van különbség férfiak és nők között: 35 éves kor alatt a nők 93, a férfiak 95 százaléka rendelkezik autóvezetői jogosítvánnyal Németországban – hangzott el a fórumon. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS