2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Repülőből akart kilépni egy szál cigire egy francia nő

2005. november 22. 10:50, utolsó frissítés: 10:50

Holdkóros állapotban megpróbálta feltépni a repülőgép ajtaját, hogy rágyújthasson egy cigarettára az a fiatal francia nő, aki hétfőn állítottak bíróság elé Ausztráliában a szerencsére sikertelenül végződött kísérlete miatt.

A 34 éves Sandrine Hélene Sellies a légikísérők tanúvallomásai szerint szemlátomást alkohol és altató hatása alatt, kezében egy szál cigarettával és egy öngyújtóval, megközelítette a vészkijáratot. Az utolsó pillanatban tudták csak eltéríteni kiszállási szándékától.

A Cathay Pacific társaság Hong Kong és Brisbane (Australia) között közlekedő gépén szombaton történt az incidens. A vádlott a bíróságon elismerte bűnösségét, bár mint mondta, semmire nem emlékszik a neki felrótt cselekményből.

Védekezésül előadta, hogy erős dohányos, ezért altatót vett be, hogy kibírja a nikotinmegvonás várható megpróbáltatásait. Ügyvédje azt is védence mentségére hozta fel, hogy a repüléstől való szorongását oldandó, Sellies kisasszony némi alkoholt is ledöntött a torkán.

A bíróság mérlegelve a mentőkörülményeket, köztük azt, hogy a vádlottnak korábban is voltak alvajárási esetei, egy évi próbaidőre eltekintett az 1000 dolláros pénzbüntetéstől. (123.hu/.hanna)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS