2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bocsárdi László a sepsiszentgyörgyi színház új igazgatója

2005. november 18. 13:26, utolsó frissítés: 13:38

Bocsárdi László rendező pályázatát minősítette a legjobbnak a vizsgáztató bizottság a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsgán.

Az eredményt a tegnap délutáni – a Háromszék tájékoztatása szerint „egyáltalán nem késhegyre menő” – vita után hirdette ki a testület.

A Kalamár György színművész, Kincses Előd rendező, Kiss Jenő, a megyei könyvtár igazgatója, Jánó Mihály művészettörténész és az Uniter (a román színházi szövetség) részéről Emil Boroghină alkotta bizottság az igazgatói tisztségért megméretkezésre jelentkezők közül majdnem egyhangú szavazattal találta a színház vezetésére alkalmasnak Bocsárdi Lászlót.

A pályamunkák értékelése és a tegnapi meghallgatás után őt sorrendben Dukász Péter, a temesvári Csiky Gergely Színház művésze, és Váradi Mária, a szentgyörgyi színház egykori tagja, a Kossuth Rádió munkatársa követi. A vizsga eredménye a három napos fellebbezési időszak lejárta után válik véglegessé. Nemes Levente jelenlegi színházigazgató megbízatása a hónap végén jár le. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS