2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Többet telefonálnak a férfiak, mint a nők

2005. november 17. 17:20, utolsó frissítés: 17:20

Az általános vélekedés szerint ugyan a nők telefonálnak folyton, de egy nemrég készült felmérés szerint a férfiak sokkal gyakrabban használják mobiltelefonjukat. A Fessel GfK közvélemény-kutató intézet által az osztrák Mobilkom Austria megbízásából végzett felmérés szerint a férfiak hetenként 88 hívást kezdeményeznek, míg a nők csupán ötvenötöt.

Minden egyéb kategóriában azonban a nők vezetnek - derült ki ezer mobiltelefon-használó megkérdezése során. A nők több mint kétharmada valami pozitívval hozza kapcsolatba a mobiltelefon megszólalását. A férfiakat a jelek szerint gyakrabban zavarja maroktelefonjuk megszólalása, aminek a megkérdezettek csupán 37 százaléka örül.

Jóval több nő, mint férfi tartja állandóan bekapcsolva a mobiltelefonját. Mintegy hatvan százalék válaszolta: azt akarja, hogy barátai és a családtagok állandóan elérhessék őt.

Az osztrák nők 77 százaléka személyes ügyben használja mobiltelefonját, a férfiak közül valamivel több mint 50 százalék folytat rajta magánjellegű beszélgetéseket. Úgy tűnik, hogy a férfiaknál főleg munkaügyekre szolgál a készülék. Közel felük - 48 százalék - rajta keresztül hétvégeken is mindig elérhető akar lenni.

Kellemetlen közlés továbbításához az SMS főleg nők számára megfelelő eszköz. Így például a megkérdezett nők egy harmada SMS-en mondja le a megbeszélt találkát. A férfiaknak csupán 17 százaléka részesíti előnyben a kommunikálásnak ezt a módszerét.

Státuszszimbólumnak a nők 44, és a férfiaknak csupán 31 százaléka tekinti a mobiltelefont. A készülékek gyártói ezért a női célcsoport elérésére törekednek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS