2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy abortusz-kiállítás miatt lökdösődtek az Európai Parlamentben

2005. november 16. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

Elszabadultak a szenvedélyek kedden az Európai Parlament strasbourgi ülésszakán, s ráadásul nem a napirendi témák, hanem egy kiállítás miatt. Mint a belga hírügynökség jelentette, a vita hevében néhány képviselő még lökdösődni is kezdett.

A strasbourgi parlamenti épületben ugyanis a lengyel katolikus egyház szervezésében kiállítást tartottak az abortuszról, és az egyik tabló az abortuszt egyenesen a nácik szörnytettéhez, a holokauszthoz hasonlította.

A helyszíni jelentés szerint néhány baloldali képviselő ezt a tablót próbálta eltávolítani, konzervatív törvényhozók azonban közbeavatkoztak, s az ügy tettlegességig fajult. A dulakodásnak végül az Európai Parlament biztonsági szolgálata vetett véget, szétválasztva a képviselőket.

Ezt követően azonban még mindig ott volt a fogas kérdés, hogy mi legyen a tablóval. Az illetékesek végül úgy döntöttek, hogy eltávolítják - arra hivatkozva, hogy annak leírása nem szerepelt abban a dossziéban, amelyet lengyel konzervatív képviselők nyújtottak be korábban a parlamenthez, kérvényezve a kiállítás engedélyezését. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS