2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindenféle kezelés nélkül kigyógyult az AIDS-ből

2005. november 15. 14:22, utolsó frissítés: 14:22

Andrew Stimpson 25 éves brit fiatalember gyógyszerek nélkül, saját erejéből szabadult meg a HIV-vírustól. Az eset mindeddig egyedülálló, és tudományos magyarázat sincs rá, de szakemberek reményei szerint új utakat nyithat a gyilkos kór természetének feltárásában.

A londoni fiatalember egy 2002-es teszteléskor bizonyult HIV-fertőzöttnek, 2003 októberében azonban már semmi nyoma nem volt szervezetében az egyelőre gyógyíthatatlan AIDS-betegséget előidéző HIV-vírusnak. Azóta több teszt is megerősítette, hogy szervezetében nincs jelen az immunrendszert megbénító betegség kórokozója. Stimpson csodálatos gyógyulását különösen érdekessé teszi, hogy a férfi semmilyen tablettát nem szedett, sőt egyáltalán semmit nem tett a betegség ellen.

Az előző évtizedekben volt néhány híresztelés Afrikából, ahol állítólag néhány fertőzött megszabadult a vírustól, de Stimpson esete, melyről a News of the World és a Mail on Sunday közölt beszámolót, az első orvosilag bizonyított tény – mutatott rá Adam Brimelow, a BBC egészségügyi tudósítója. (123.hu/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS