2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegedűs Judit személyében ismét nő szerkesztő-műsorvezetője van az MTV híradójának

2005. november 15. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Hegedűs Judit személyében ma új műsorvezető mutatkozik be a Magyar Televízió Híradójának esti fél nyolcas kiadásában. A már 11 éves újságíró múlttal bíró, és az új feladatra több hónapja készülő újságíró arca nem ismeretlen a nézők számára. Eddig műsorvezetője volt egyebek között a budapesti regionális híradónak és az uniós információs magazinnak, miközben tudósításai láthatók voltak Az Este című közéleti és politikai hírháttér-műsorban, és élő parlamenti bejelentkezéseivel is szerepelt a képernyőn.

Hegedűs nemcsak műsorvezetőként, hanem szerkesztőként is bekapcsolódik az esti híradók készítésébe. Erre ez jogosítja fel, hogy nagy szerkesztői tapasztalata is van: ebben a pozícióban dolgozott példéul a Budapesti Körzeti Magazinnak és két reggeli hírmagazinnak. Hegedűs Judit, aki pályája elején dolgozott a közszolgálati Magyar Rádióban és a TV3-nál is, hét év alatt járta végig a ranglétrát a Magyar Televízióban. Összesen 13 műsor elkészítésében vett részt addig, amíg 2005 novemberétől a Híradó szerkesztő-műsorvezetője lett.

Mint ismeretes, némi polémiára adott okot Pálffy István kijelentése, aki szerint kollégái jobban kitanulhatják a szakmát a délutáni idősávban, és csupán a véletlennek köszönhető, hogy tapasztalatlanabb munkatársai mind nők. Egyes sajtóhírek szerint azért nem szerepelhettek többet női hírolvasók, mert a nézők számára "a középkorú, érett férfiak hitelesek, akik önmagukban is alkalmasak a híradók vezetésére". A döntés miatt szeptember végén ombudsmani vizsgálat is indult, mert nem volt kizárható, hogy az ügyben nemi diszkrimináció történt. Az MTV október elejei belső vizsgálatának álláspontja szerint nem történt diszkrimináció, amikor az esti híradóból száműzték a nőket. " Véleményük szerint a Híradóban több mint kétszer annyi nő vezet műsort, mint férfi és nem volt szó arról, hogy a Híradó esti fél nyolcas főkiadásában csak és kizárólag férfiakat lehet alkalmazni. (mtv, index, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS