2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Napvilágot látnak Marlene Dietrich szerelmes versei

2005. november 15. 11:27, utolsó frissítés: 11:27


Hamarosan megjelenik Marlene Dietrich szerelmes verseket tartalmazó könyve. Az egykori "Kék Angyal" élete utolsó, magányos éveiben álmatlanságban szenvedett és azzal töltötte az éjszakai órákat, hogy szerelmes verseket írt régi szeretőihez. Viharos érzelmi életének listáján szerepelt Jean Gabin, Douglas Fairbanks, Ernest Hemingway, Erich Maria Remarque - és néhány nő is - írta az El País című spanyol napilap. A kötet meglepetéseket is rejt. Olvasható benne például egy szomorú poéma Ronald Reaganhez, akihez fűződő kapcsolata korábban nem került nyilvánosságra.

A későbbi kaliforniai kormányzó, majd amerikai elnök a 30-as évek második felétől Hollywood egyik legsármosabb férfijának számított, de tehetségéből csak másodrangú szerepekre futotta és nem részesült abban a szerencsében sem, hogy együtt szerepeljen a filmvásznon az isteni Marlenével.
Mégis kapott egy verset sokkal évvel később tőle: "Mily balsors, túl késő már" - siránkozott az idős színésznő sötét, elhanyagolt párizsi otthonában, ahol 1992 májusában, 90 évesen hunyta le örökre a szemét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS