2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négymillió forintot hozott az árvízkárosultaknak az úszógála

2005. szeptember 22. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

Több mint 4 millió forint gyűlt össze vasárnap az erdélyi árvízkárosultak támogatására szervezett úszógálán a Komjádi Béla sportuszodában. A Magyar Televízió kettes csatornája élőben közvetítette az eseményt, amely nagy érdeklődés mellett zajlott: közel 110 ezren kísérték végig figyelemmel a műsort.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sport Szövetség, az Önkormányzatok Szövetsége és a 2006-os Budapesti Úszó EB építési munkálataiban közreműködő Kész Kft. külön-külön több mint félmillió forinttal járult hozzá a díjazáshoz, a győztesek az adományokat mindjárt az urnákba dobták. Csatlakozott a felajánláshoz a Magyar Ökölvívó, a Kick-boksz Szövetség, a Sportkórház, az Esma, a Porsche Hungária és a helyszínen lévő több mint 1500 néző is.

A Magyar Úszószövetség és a Telesport - a szervezésért - a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját kapta. A közös célért együtt úszott többek között Dávid Ibolya, Szekeres Imre, Schmitt Pál, a medence széléről drukkolt Lamperth Mónika magyar belügyminiszter is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS