2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bush, Hitler és Ceausescu a romániai állatvédők plakátjain

2005. szeptember 21. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

George W. Bush, Adolf Hitler és Nicolae Ceausescu képét használnák fel egy romániai plakát-kampányban, mely kóbor kutyák befogadására ösztönözné a lakosságot. A hirdetőtáblákon várhatóan országszerte megjelenő plakátokon a vezérek fotója mellett a következő szlogen szerepelne: "A kutyád úgy szeret téged, ahogy vagy".

Hitlerről köztudott, hogy nagy állatbarát volt, Ceusescut pedig ritkán lehetett két kutyája, Corbu és Saroan nélkül látni. George W. Bush szintén közismerten kutyabarát, és van két házi kedvence.

Ioana Casetti, az országos állatvédő tanács elnöke elmondta, az ötlet lényege, hogy annak bemutatatásával, hogy háziállataik a leggyűlöltebb diktátorokat is szerették, az emberek ráérezzenek arra, mit nyújthat számukra egy kutya.

Elismerte, a merész ötlet miatt kemény bírálatra számítanak, de úgy véli, ezáltal van esély arra is, hogy az emberek megértik, ha szeretik az állatokat, megmenthetnek egyet a sintértelepről. Bukarestben és több más nagyvárosban is komoly problémát okoznak a kóbor kutyák: számukat országosan 200 ezerre becsülik. (ananova)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS