2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Véletlenül vágott le egy darabot a csecsemő ujjából az ápolónő

2005. szeptember 19. 17:58, utolsó frissítés: 20:19

Az újabb nagy botrányt kavaró orvosi műhibával a zilahi megyei kórház egyik ápolónőjét vádolják. A baleset akkor történt, amikor a nővér éppen eltávolította a csecsemő kezéből az infúziót, amin keresztül három napig mesterségesen táplálták. A gyermek szülei feljelentést tettek a rendőrségen, a kórház vezetőségénél, illetve a megyei közegészségügyi hivatalnál.

A 23 éves anya beszámolója szerint a mindössze háromhetes, legyengült gyereket a múlt hét elején kötötték rá a infúzióra, és az ápolónők óvatlanságból már akkor odafogták a ragtapasszal a nagyujját is, de ő nem mert szólni. Mikor a levételre került a sor, az anya figyelmeztette a nővért, hogy vigyázzon, de az csendre intette, "mert tudja jól, hogy mit csinál". A felmutatott ujjbegy láttán az ápolónő elcsodálkozott, és az anya szerint csak ekkor tette fel a szemüvegét.

A kórház igazgatója a Libertatea napilapnak azt nyilatkozta, nagyon sajnálatosnak tartják az esetet, az illető ápolónő egyike a legjobbaknak: már 32 éve dolgozik az intézményben, és soha semmilyen panasz nem merült fel ellene. Bár elismerte, hogy orvosi műhibáról van szó, hangsúlyozta, hogy az ápolónő a gyerek ujját nem vágta le, "mindössze" egy 5 milliméteres darabról van szó. A kórházban létrejött egy fegyelmi vizsgálóbizottság, amely elemzi a baleset körülményeit, és meghatározza a vétkes ápolónő büntetését. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS