2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Halottak bőrét használja ránctalanító krémeihez egy kínai kozmetikai cég?

2005. szeptember 16. 14:08, utolsó frissítés: 2005. szeptember 19. 09:49

Kivégzett elítéltek bőrét használja egy gyógyszerészeti és kozmetikai termékeket előállító vállalat Kínában, állítja egy brit napilap. A The Guardian úgy tudja, a bőrt többek között a ránctalanító krémek előállításánál használják. A lapban közölt nyilatkozatokból az derül ki: az eljárásnak hagyományai vannak Kínában, teljesen elfogadott, és egyáltalán nem érdemes arra, hogy botrányt csináljanak belőle.

A lap által hivatalosan megkeresett cég képviselői – a vállalat nevét nem hozták nyilvánosságra – tagadják, hogy emberi bőrt használnának egyes termékek előállításához. A The Guardian tényfeltáró riportjában viszont arról számol be: kivégézés után azon fogvatartottak holttesteit, akik után nem érdeklődnek családjaik, az említett cég megvásárolja – ráadásul egyenesen a kínai államtól.

Az újság azt nem tudta megállapítani, hogy a bőrt felhasználják-e már a termelésben, vagy egyelőre csak kísérletek szintjén alkalmazzák. Az említett cég egyébként – állítja a lap – az Amerikai Egyesült Államokba, Nagy-Britanniába és Európa más országaiba is exportálná termékeit. (jurnalul national)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS