2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biogázolaj: 20 macska kell a tele tankoláshoz

2005. szeptember 14. 14:45, utolsó frissítés: 18:23

Döglött macskák feldolgozásával állít elő olcsó „gázolajat” egy német férfi – írja a Bild bulvárlap. Az ily módon nyert üzemanyag litere csak 23 eurócentbe kerülne, míg a benzinkutaknál az ára jelenleg 1,2 euró.

Az 55 éves férfi a garázsban működteti a speciális szerkezetet, amelyet már 30 éve tökéletesít. Találmánya nemcsak macskatetemekkel működik, más állatok is megfelelnek, de bármilyen szerves hulladék, joghurt, autógumi-darabok, illetve akár növények is feldolgozhatók vele. A gép az egyveleget 300 Celsius fokon összefőzi, majd a szénhidrátokat egy katalizátor átalakítja gázolajjá. A férfi kocsijához már jó ideje csak a saját gyártmányú üzemanyagot használja, és állítása szerint eddig 170 ezer kilométert tett meg mindenféle probléma nélkül.

Számításai szerint egy 6 kg-os macskából 2,5 liter biogázolaj nyerhető, egy tele tartályhoz 20 macskatetem szükségeltetik. Az állatvédők máris tiltakoznak a találmány ellen, annak ellenére, hogy kitalálója hangsúlyozta, csak tetemekről lehet szó. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS