2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét gurul a Marosvásárhelyi Rádió

2005. szeptember 13. 09:23, utolsó frissítés: 15:03

Ötödször vág neki a Marosvásárhelyi Rádió kerékpáros csapata az adáskörzetének. A szerkesztőkből, műsorvezetőkből, műszaki munkatársakból összeállt csapat egy héten keresztül, közel 400 km-t megtéve kerékpáron keresi fel a Marosvásárhelyi Rádiót hallgatókat, és nem csak.

A minden évben megrendezendő túra célja – a rádió népszerűsítése és a hallgatókkal való közvetlen kapcsolattartás - mellett, felmérni az adáskörzetükben élők gondjait-bajait, megvalósításait, tájékozódni a turizmus fejlődéséről, a turizmusban található lehetőségekről és nem utolsósorban népszerűsíteni a kerékpározást, nem csak mint alternatív városi, hanem mint túrázási közlekedési eszközt.

Az idén az Európai Unió által szervezett Mobilitás Hetének csíkszeredai rendezvényeibe is bekapcsolódnak, így több időt töltenek ebben a városban. A Gurul a Rádió 2005 szeptember 14-én délelőtt 10 órakor indul útnak a Marosvásárhelyi Rádió székhelyéről, majd a hivatalosságokkal való főtéri találkozás után Ernye - Nyárádremete – Szováta útvonalon folytatják.

A további útvonal: II. nap: Szováta - Bucsin - Gyergyószentmiklós - 4-es km, III. nap: Gyergyószentmiklós – Csíkszereda, IV. nap: Csíkszereda, V. nap: Csíkszereda - Csíkszentkirály - Hargita-fürdő, VI. nap: Csíkszereda - Székelyudvarhely – Korond, VII. nap, szeptember 20: Korond - Szováta - Nyárádszereda – Marosvásárhely. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS