2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ang Lee meleg cowboy-sztorija nyerte az Arany Oroszlánt

2005. szeptember 12. 15:37, utolsó frissítés: 15:37

A Brokeback Mountain című mozi nyerte a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a 62. Velencei Filmfesztiválon. Ang Lee filmje, mely két homoszexuális cowboy életét mutatja be, a fő esélyesnek tartott George Clooney-mozi, a "Good Night, and Good Luck" elől vitte el a legjobb filmnek járó díjat.


Clooney ezzel együtt nem távozik üres kézzel a fesztiválról: filmje a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, és a legjobb főszereplőnek járó díjat is elhozta.

A hatvanas években, a konzervatív középnyugaton játszódó alacsony költségvetéssel készült mozi 19 versenytársát utasította maga mögé. A Brokeback Mountain két főszereplője Heath Ledger és Jake Gyllenhaal.

Ang Lee eddigi legnagyobb sikere a Tigris és sárkány volt. A 2000-ben bemutatott mozi elnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat, a brit filmkritikusok díját, a torontói filmkritikusok díját, valamint a Torontói Filmfesztivál közönségdíját, és jelölték a legjobb filmnek járó Oscarra is. Korábban Golden Globe-jelölést kapott Értelem és érzelem című mozija is. (filmlexikon.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS