2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

WC-székek, vécékagyló formájú tányérok: nagy siker az új étterem

2005. szeptember 02. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

Erős gyomrú vendégek kellemes környezetben fogyaszthatják el a vacsorájukat egy újonnan nyílt tajvani étteremben: a WC-kagylókon ülő kuncsaftok WC-kagyló formájú tányérból kanalazzák ki a sárga színű kínai erőlevest.


A Kaohsiung városban található Marton étterembe (a matong szó WC-t jelent mandarin nyelven, ezt "angolosította" Martonra a tulajdonos) hallható diszkrét zenét időnként megszakítja egy monoton csobogó hang, és utána a kiengedett anyag lehúzásával járó, mindenki által jól ismert zajok étvágynövelő keveréke teszi emlékezetessé az étkezést.

A 26 éves tulajnak, aki a bankár szakmát hagyta ott az üzletért, ez már a második ilyen étterme. A hét hónappal ezelőtt nyitott sikerén felbuzdúlva hozta létre az újabbat. "Ez a város is tele van éttermekkel, de hozzám hétvégeken csak sorban állás után lehet bejutni" – dicsekedett.

Tajvanon nem ritkák a morbid vagy meghökkentő külsejű és belső dekorációjú éttremek. A sziget nagyvárosaiban található több olyan koporsókkal díszített vendéglátóipari egység, ahol a vendégek szűk fakoporsókban ülve-fekve fogyszthatják el ebédjüket és nagyon népszerű az a Mao Ce Tung fényképeivel dekorált börtön-étterem is, ahol a kisméretű cellákban vizes földön kuporgó vendégeknek a fekete-fehér csíkos ruhában és műanyag strandpapucsban csoszogó sovány pincérek szolgálják fel a kínai konyha remekeit. (mno)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS